1. Kongres medicinskih sestara i tehničara u Federaciji Bosne i Hercegovine sa međunarodnim učešćem, Tuzla 06-08.12.2019 godine

Na 1. Kongresu medicinskih sestara i tehničara u Federaciji Bosne i Hercegovine sa međunarodnim učešćem, koji se održao u Tuzli od 06 do 08.12.2019 godine, ispred naše ustanove učešće su uzeli Magbula Grabovica mr. zdravstvene njege i terapije, Elvir Omerović dipl. medicinski tehničar, Lejla Šabanović dipl. medicinska sestra i Muamer Šehić dipl. medicinski tehničar sa stručnim radovima: „Upravljanje rizicima u zdravstvenoj njezi“ i „Zdravstvena njega ovisnika o psihoaktivnim supstancama“.

Nakon svečanog otvaranja 1. Kongresa medicinskih sestara i tehničara, prelazeći na radni dio Kongresa održan je okrugli sto, gdje se razgovaralo o temama: „ Položaj medicinske sestre u Bosni i Hercegovini“ i „ Odlasci medicinskog osoblja iz Bosne i Hercegovine“.

Također  smo imali priliku poslušati izlaganja kolega i kolegica širom Bosne i Hercegovine, kao i zemalja regiona.

Nakon stručnih predavanja, učesnici Kongresa su učestvovali u radionicima na temu kardiopulmonalne reanimacije.

Pored navedenog Kongres je bio i idealna prilika za razmjenu svakodnevih iskustava iz prakse, te uspostavljanja novih poznanstava i uzajamne saradnje.