2. Kongres sa međunarodnim sudjelovanjem za mentalno zdravlje, povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja

MENTALNO ZDRAVLJE NA RADNOM MJESTU
15-17.03.2018. Zadar Republika Hrvatska

Kongres je bio posvećen mentalnom zdravlju profesionalaca na radnom mjestu. Učešće su uzeli doktori, medicinske sestre, psiholozi i socijalni radnici.

Kako je mentalno zdravlje temelj za individualnu dobrobit i efikasno funkcioniranje zajednice, tako se svaki pojedinac kao i radna sredina mora brinuti o mentalnom zdravlju. Promocija zdravlja i dobro mentalno zdravlje na radnom mjestu kao sveobuhvatni koncept doprinosi ukupnoj koristi svake radne organizacije, zaposlenika te društva u cjelini. Na kongresu je prisustvovao veliki broj učesnika iz Hrvatske, jedan broj iz Velike Britanije, Njemačke i iz BiH predstavnici Zavoda za bolesti ovisnosti KS.

Ispred Zavoda za bolesti ovisnosti KS  Kongresu su prisustvovaliglavna sestra Zavoda Magbula Grabovica Mr zdravstvene njege i terapije Jasminka Điho ,medicinska sestra i Elvir Omerović medicinski tehničar.

Glavna tema kongresa je bila Stres i problemi uzrokovani stresom te redukcija stresa i prevencija stresa. Predstavnici Zavoda su uzeli aktivno učešće na kongresu, oralnom prezentaciom i rad u radionicama: “Upravljanje vremenom u funkciji prevencije stresa, Poslijepodneva relaksacija za mentalno zdravlje”.