Posjeta Dopredsjedavajuće Predstavničkog/Zastupničkog Doma Parlamenta Federacije BiH Zavodu za bolesti ovisnosti

U ponedeljak, 4. decembra/prosinca 2017. godine, JU Zavod za bolesti ovisnosti Kantona Sarajevo, posjetila je gđa Vesna Švancer, dopredsjedavajuća Predstavničkog/Zastupničkog Doma Federacije BiH sa saradnicima, s ciljem da pruži podršku radu naše ustanove i njenom daljem organizacionom, ekonomskom i stručnom razvoju.

Direktorica ustanove, Doc. dr sci med. Nermana Mehić-Basara sa bližim saradnicima, pozdravila je prisutne, izrazila dobrodošlicu i  zadovoljstvo što  najviše zakonodavno tijelo Federacije BiH pokazuje interesovanje za rad ove zdravstvene ustanove. Upoznala je prisutne sa istorijatom, trenutnim stanjem, dosadašnjim radnim  rezultatima ali i problemima sa kojima se Zavod suočava.

Sastanak je protekao u ugodnoj atmosferi, uz učešće svih prisutnih. U sklopu posjete, gđa Švancer je obišla objekat, a posebno se zadržala na Odjeljenju za hospitalni tretman ovisnika i u neposrednom razgovoru s pacijentima dobila informacije o tome da li su zadovoljni  programima tretmana i ostalim uslugama koje dobivaju.

Zaključci koji su doneseni na kraju sastanka, predviđaju konkretne  aktivnosti  za unapređenje daljeg rada Zavoda, pri čemu se poseban naglasak daje razvojnim projektima kojima Predstavnički Dom Parlamenta FBiH i gđa Vesna Švancer mogu dati punu podršku.