XVI Psihijatrijski dani Bosne i Hercegovine

XVI Psihijatrijski dani Bosne i Hercegovine održani su u Banja Luci u periodu od 21.-23. septembra 2018 godine.

Tema Konferencije sa internacionalnim učešćem ove godine je bila “Komorbiditet u psihijatriji i psihijatrijski komorbiditet u medicini”.

Učestvovali su emnintenti stručnjaci  psihijatri iz mentalnog zdravlja , adiktivne i forenzičke psihijatrije iz BiH, regiona i drugih zemalja  Evrope.

Naša ustanova je učestvovala aktivno sa radom Opijatska supstituciona terapija kod ovisnika sa psihijatrijskim komorbiditetom, čiji su autori  Snježana Marjanović Lisac i Nermana Mehić -Basara.

Mr.sci. prim.dr.  Snježana Marjanović-Lisac je učestvovala kao pozvani predavač.

U okviru poster prezentacije predstavili smo se sa radom: Opijatska supstituciona terapija i ovisnost o benzodiazepinima-prikaz komplikovanog slučaja, čiji su autori Nizama Šukurović, Nermana Mehić-Basara, Amir Tahirović, Edita Jahić.

U okviru konferencije održan je i  “Symposium of the European psychiatric Council of the National psychiatric Association – Comorbidity: Challenges in Diagnosis end Treatment”.

Održana je i Skupština Udruženja psihijatara BiH, kao i promocija knjige Ožiljci Života –Veljka Đorđevića, neuropsihijatra iz Zagreba.

Također je održano i nekoliko Satelitskih simpozija.